Hulp voor jongeren

Zit je ergens mee? Heb je een probleem waar je geen oplossing voor weet? Voel je je niet begrepen? Vind je jezelf stom? Twijfel je aan jezelf? Ben je ergens bang voor? Ben je verdrietig? Heb je thuis steeds ruzie? Heb je geen zin in school? Durf je geen nee te zeggen? Weet je niet goed hoe je vrienden maakt? Word je gepest of pest je zelf iemand? Heb je vaak last van hoofdpijn? Slaap je slecht? Wil je weten hoe je kan omgaan met de scheiding van je ouders? Ben je verhuisd?

Wat er ook is gebeurd, en wat je ook meemaakt, je wilt dat het allemaal snel voorbij is en dat je het kunt vergeten, maar je blijft er maar steeds aan denken.

Volwassen worden gaat niet vanzelf, je komt allerlei problemen tegen. Soms gaat dat snel weer over, soms houd je er langer last van. Misschien weet je niet hoe je er af kunt komen en dan is het fijn als iemand je kan helpen.

Tot 16 jaar heb je toestemming van je ouders nodig om te komen. Als je samen met je ouders hebt besloten dat je bij mij in therapie komt, hebben we eerst een intakegesprek hebben met jou en je ouders samen. Dan kun jij vertellen wat jij denkt dat er aan de hand is. Ook je ouders vertellen dit. Jullie hoeven het niet met elkaar eens te zijn, ieder heeft zijn eigen mening en zijn eigen kijk op de situatie en dat is prima. Daarna kom je alleen.

Samen gaan we dan kijken wat we eraan kunnen doen. Zelfs als jij denkt dat er niets aan te doen is, weet ik zeker dat we er toch iets voor kunnen bedenken. Wat je ook wilt oplossen, we doen dat op een manier die bij jou past: we gaan schilderen, kletsen, je neemt je favoriete muziek mee, we maken een collage, je neemt foto’s mee. In ieder geval dingen doen die jij leuk vindt.

Jij kunt mij alles vertellen, zonder dat ik het doorvertel, ook niet aan je ouders, alleen als jij het wilt. Vanaf 16 jaar is toestemming van je ouders niet meer nodig. Het kan wel fijn zijn als je ouders op de hoogte zijn, de keus is aan jou. We kunnen ook samen bespreken wat voor jou het beste is.

Soms komen je ouders met je mee, dat is als je ouders op de hoogte zijn natuurlijk. Jullie vertellen hoe het thuis gaat en ik vertel ze dan hoe het met jou gaat en hoe ze jou kunnen helpen. Ik spreek van te voren met jou af wat ik je ouders wel en niet vertel.

Ik vind het fijn als ik je mag helpen,

Simone

Contact opnemen met Simone
© Bij Simone
Simone de Visser
Kinder- en jeugdtherapie
Vijverlaan 7
5691 ER Son en Breugel
06 - 2412 1199

Bezoek alleen op afspraak
icon Google MapsBekijk adres op kaart

Gratis parkeren voor de deur. Met het openbaar vervoer bereikbaar.

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Logo VIT   Logo RBCZ   Logo SCAG

Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT): 681.21.A
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ): 409186R
Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG): 11765

  Logo SKJ

Stichting Kwaliteitskeurmerk Jeugd (SKJ): 100026024
AGB-code voor zorgverleners: 90-046006 / 90-54642
Kamer van Koophandel Eindhoven nr. 54510740